Kurv

Online-smagninger

Corona førte til online-smagninger

By 16. april 2020No Comments

Det gav lidt af en mavepuster og en temmelig sløj smag i munden, da Mette F tonede frem på skærmen 11. marts og opfordrede alle barer og værtshuse til at lukke ned.
Det kom på et tidspunkt, hvor jeg glad og stolt fortalte til alle, hvordan det havde været at overtage Kahytten og forvandle den til Whiskybaren Kahytten – og hvor meget jeg glædede mig til at kunne byde alle indenfor.

Faktisk var det så meget af en mavepuster, der gik lidt tid, førend jeg kunne forholde mig til andet end en truende konkurs, økonomisk nedtur og en livsdrøm i ruiner… Men ukrudt forgår ikke så let, så der blev hanket op i nakken og tænkt ud af boksen – for jeg er ikke så god til bare at sidde og glo. Men hvad dælen gør man for at tænke ud af boksen, når man har en whiskybar?

Og pludselig var svaret der lysende og klart: Jeg skulle selvfølgelig holde online-whiskysmagninger og sælge takeaway whiskysæt!

Nu har jeg afholdt seks online-smagninger (hvis nogen har gået forbi Whiskybaren Kahytten i Aalborg de seneste fredage og lørdage mellem kl. 20 og 22, har I måske set mig stå i baren i mit fine skrud – billedet her er faktisk taget udefra under en online-smagning…), og det er efterhånden ved at være en ganske fornuftig succes. Selvfølgelig – det er ikke helt det samme som at have baren fuld af gæster, men det er en rigtig god fornemmelse at vide, at jeg både gør lidt for at holde liv i baren, men samtidig også gør mit for at holde humøret og glæden oppe hos andre.
Faktisk er jeg blevet opfordret til at blive ved med både online-smagninger og takeaway whiskysæt efter corona – og det har gav mig blod på tanden til at få lavet en webshop. Og især efter Mettes næste udmelding, hvor jeg kan se frem til at være lukket indtil 10. maj (og måske længere endnu), så tror jeg, det var en rigtig god beslutning med både online-smagninger og webshop…!
Men selvfølgelig – det kræver stadig meget arbejde at få folk oplyst om, de kan deltage i online-smagningerne og købe taleaway whiskysæt, for den slags er jo ikke ligefrem normalen.

Heldigvis møder jeg stor opbakning fra flere sider – flere ‘stamgæster’ er med til smagningerne og køber takeaway whiskysæt, og der er interesse fra mediernes side: jeg er blevet interviewet til migogaalborg og Listen To News, og der bliver lagt en case med mine tiltag på Virksomhedsguiden.dk til inspiration til andre selvstændige. Det synes jeg er rigtig fint – ikke bare fordi, det forhåbentlig giver lidt omsætning i baren, men også fordi det er vigtigt, vi står sammen og hjælper hinanden i denne tid.

Jeg er blot en af mange, som har svære kår i denne tid, og jeg er kun glad, hvis jeg kan hjælpe andre og gøre andre glade. Jeg håber, de interviews, jeg har deltaget i, kan inspirere andre, og jeg håber, mine online-smagninger og takeaway whiskysæt kan sprede lidt glæde i de små hjem 🙂
Skulle du have lyst til at deltage i en online-smagning, så holder jeg smagninger hver weekend.

Det kan også være, du lige står og mangler det sidste påskeæg til kæresten, bedstefar, onkel eller kammeraten – eller endda dig selv? Og hvem ved, om et takeaway whiskysæt ikke ville vække glæde og begejstring?

Men når alt det er sagt, så glæder jeg mig altså til, vi kommer ud på den anden side af krisen, så hverdagen kan blive lidt mere normal igen, og der er plads til store smil, gode sjusser og kolde øl 😉